Szervezetek

Újgeneráció

Cikk beküldés

Siker a színpadon: az Artashat Örmény Színház bemutatta az Ajakrúzs N°4 című legújabb darabját

mediamegjelenesek_ovszanna-930x520

Az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház 2017. szeptember 15-én mutatta be legújabb darabját az Ajakrúzs N°4-et. A darab már a bemutató előtt nagy sikernek örvendett a médiában, többek között a Ridikül beszélgető műsorban, valamint a Rondó nemzetiségi magazinműsorban, így számos nézőhöz eljutathatott a színház híre.

Színészeik idén nyáron megismerkedhettek Ovszanna Szarkiszjan örmény rendezőnővel, aki Artashat városából érkezett Magyarországra. Ovszanna hazájában elismert rendező és producer. A nyelvi nehézségek és a kulturális különbségek ellenére már az elején érezni lehetett, hogy valami csodálatos, nagyszerű dolog készül a színpadon. A rendezőnő a darab ajánlásakor el is mondta, hogy ezt a darabot a humor és az örmény hagyományok miatt, kiemelten a magyar közönség számára választotta.

A két hétig tartó közös munka és az utána következő feszített tempójú próbafolyamat meghozta gyümölcsét. A XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat és a PIK Közösségi Ház főtámogatásával szeptember 15-én péntek este 19 órakor fellebbent a függöny.

Felhőtlen kikapcsolódást ígértek a színészek és ezt be is tartották. Ötven perc erejéig a nézőközönség igazi, hamisítatlan örmény komédiának lehetett a részese. Korosztálytól függetlenül mindenki jól érezte magát a kacagtató előadás alatt.

Forrás: Artashat Örmény Színház

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Threads

Komitasz, örmény zeneszerző, pap művei – videó melléklettel

Komitasz, születési nevén Soghomon Soghomonian, örmény nyelven: Կոմիտաս; (Törökország, Kütahya, 1869. október 8. – Párizs, 1935. október 22.) örmény pap, zenész, zeneszerző, hangszerelő, énekes és kórusmester, aki az örmény nemzeti zeneiskola alapítójának tekinthető és elismerten az etnomuzikológia

Aktuális időjárás

Oldalaink aktuális információkat mutatnak a Magyarországi és Örményországi helyzetről.

Magyarország
1:20 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 16°C
borús égbolt
loader-image
Örményország
3:20 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 9°C
borús égbolt

Az időjárási adatokat az OpenWeatherMap szolgáltatja.

Hírlevél feliratkozás

Közérdekű hirdetmény

Jelen hirdetményt a Nemzeti Választási Iroda tette közzé, melyet közérdekű felhívásként módosítás nélkül közlünk.