Szervezetek

Újgeneráció

Cikk beküldés

A legjobb örmény fesztiválétel a harissa receptje videós elkészítési segédlettel

herisza

A harissa (herisza) egy hagyományos örmény étel, amelyet a fesztiválok és más vallási események során fogyasztottak. Búzából, csirkéből és bárányból készült, tömény, sűrű kása. A videóban szereplő harissát közösségünk tagja készítette Esztergály Zsófia és a Fővárosi Örmény Önkormányzat felkérésére: segítségével mindenki el tudja készíteni otthon ezt az örmény ételt.

A herisza hozzávalói

1 kb búza, 1 kg marhahús vagy csirkemell, liszt, víz, só, répa, bors, vöröshagyma, olaj.

Az elkészítés menete

Az előző éjszakára beáztatott búzát 20-30 percig főzzük. Főzzünk egy jó erős húslevest, amibe belefőzünk legalább 1 kg marhahúst vagy csirkemellet. A kihűlt húst a rostok mentén apró darabokra szedjük. Mixert nem szabad használni, hogy a rostok egyben maradjanak. A visszamelegített húshoz annyi húslevet adunk, amennyit türelmes keverés közben felvesz. Külön fűszert nem kell hozzáadni, mert a hús a levesből már felvette azokat. Készítsünk egy rántást, melyhez szintén a húsleves levét adagoljuk. Az elkészült rántást széles mozdulatokkal a húshoz adagoljuk és elkeverjük. Az elkészült masszához hozzáadagoljuk a búzát és elkeverjük.

Karikára vágunk egy vöröshagymát, majd a kész heriszát tálalóedénybe tesszük és a hagymakarikákat olajon barnára pirítunk, majd kevés cukrot szórunk rá és karamellizálunk. Az elkészült pirított hagymákat az íz fokozása és a dekorálás érdekében a tálalóedénybe helyezett herisza tetejére tesszük.

Jó étvágyat kívánunk!

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Threads

Aktuális időjárás

Oldalaink aktuális információkat mutatnak a Magyarországi és Örményországi helyzetről.

Magyarország
1:03 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 16°C
borús égbolt
loader-image
Örményország
3:03 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 9°C
borús égbolt

Az időjárási adatokat az OpenWeatherMap szolgáltatja.

Hírlevél feliratkozás

Közérdekű hirdetmény

Jelen hirdetményt a Nemzeti Választási Iroda tette közzé, melyet közérdekű felhívásként módosítás nélkül közlünk.