Szervezetek

Újgeneráció

Cikk beküldés

Keller Linda: Az új élettel anya is születik – újabb jövevénnyel bővült a sztárcsalád

Kép forrása: Keller Linda

Nagy álmom volt, hogy megtapasztaljam az anyaság misztériumát. Minden kislány szeretne férjhez menni és minden nagylány szeretne babázni. Ez nem mindig és mindenkire igaz, de én az a nő vagyok, aki családanyaként teljesedik ki igazán – vallott anyaságáról az Tóth G- Keller Linda, az Artashat Örmény Színház alapítója és vezetője.

Az örmény gyökerű színésznő egy kis időre félre tette az általa és Hamlett Nazaryan által alapított Artashat Örmény Színházat, az Össznemzetiségi Társulatot és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatát, így csak az új jövevényre koncentrálhatott. Ráadásul közben újabb áldás állt a házhoz, hiszen Rózának nemsokára testvére születik. A szülők boldogok a kis csöppség, Avedisz érkezése miatt is, akit év elejére várnak. Lapunknak Keller Linda beszélt az anyaság örömeiről, amely teljes mértékben felülírta korábbi életét, megváltoztatta családjuk életét.

Róza Luszine, azaz holdfény, fényt hozó

Mikor kiderült, hogy gyermekünk születik, az sem volt kérdés, hogy örmény nevet kapjon a kicsi. Mivel számomra nagyon fontos a nemzetiségem, amely egyre erősebben jelen van a mindennapjaimban és hőn szeretett hivatásom is ehhez kapcsolódik, nem volt kérdés, hogy a kicsi ezt vigye tovább. A kisbabánk a Tóth G. Róza Luszine nevet kapta, melyben mindkét keresztnév örmény eredetű, a Luszine – nagymamám után – holdfényt, fényhozót jelent. Mint ahogy fényt hozott ő is mi életünkbe: mindezek megkoronázása a kisfiam születése lesz.

„Ránézve látjuk a múltunkat és a jövőnket”

Anyukámmal – akitől nemzetiségem ered – sokat énekelünk örmény dalokat, altatókat, vagy a nagymamám dalát. Nagyon szép pillanatok ezek, sokat sírunk és nevetünk… az örömtől! A kislányom arcát nézve látjuk a múltunkat, jövőnket és jelenünket. Ez a kicsi élet kitölti a napjainkat és megtapasztalhatjuk általa az igazi boldogságot és felelősséget. A gyermekágyi időszak viszontagságos mindennapjain át türelmet és nem evilági feltétlen szeretetet és gondoskodást tanulunk, tapasztalunk és adunk egymásnak. Az éjszakákat felváltja a fény, a nappalok színesre váltanak, gyermekkacajtól és sírástól hangos a ház és vele együtt a szívünk is. Eggyel többen lettünk a Földön, és nemzetiségünkben! Most, hogy érkezik a kisfiunk, és nem lesz túl sok korkülönbség a két pici között „igazán belecsapunk a lecsóba”. A hála mellett, és amellett, hogy nagyon szerencsésnek érzem magam, a várakozáshoz izgalom is társul, milyen lélek jön hozzánk, két kicsivel hogy fogom bírni a mindennapokat?! Ilyenkor mindig a férjem bíztató szavaira gondolok: Jutalmad a feladat! Amikor megtudtuk, fiút hordok a szívem alatt, sok minden megváltozott bennem. Várom nagyon a találkozást, és azt is, kivé és mivé változom az új kis lélek mellett. Különleges kapcsolatot érzek, ami remélem beigazolódik.

Áttervezte életét, átadta magát az anyaságnak

Az anyaság áldott állapot, amely teljes embert igényel. Nem szeretnék, és sosem szerettem volna úgy vállalni gyermeket, hogy közben nem tudnak lerángatni a színpadról. Azt gondolom, ennek a kicsi léleknek100 százalékos anyukára van szüksége, aki csak rá figyel. Ezért igyekszem minden más elfoglaltságomat, munkámat háttérbe szorítani. De a színház nem állhat meg, előadások kellenek, bemutatók, programok szerveződnek, ha más, akár a koronavírus-járvány nem lehetetleníti el. Színházi szerepeimet átadtam Nemcsók Nóra színésznőnek, aki anyukája révén őrzi nemzetiségünket és az Ott/Hon Össznemzetiségi Ősbemutatón is nagy sikerrel játszott. További új bemutatók is várhatók és eddig játszott darabjaink is újra színpadra kerülnek, de ez legyen még titok! Terveim szerint 2022 vége felé pedig már én is újra színpadra állok.

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Threads

Kali Kinga: Örmény dédanyám receptjei

Tavaly ősszel látott napvilágot Budapesten Kövi Pál „újratöltött” kultikus erdélyi recepteskönyve, melynek első kiadása, a Kriterionnál 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma végigkísérte gyerek- és kamaszkoromat, főhelyen volt nálunk is a szakácskönyvek

Aktuális időjárás

Oldalaink aktuális információkat mutatnak a Magyarországi és Örményországi helyzetről.

Magyarország
12:59 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 16°C
borús égbolt
loader-image
Örményország
2:59 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 9°C
borús égbolt

Az időjárási adatokat az OpenWeatherMap szolgáltatja.

Hírlevél feliratkozás

Közérdekű hirdetmény

Jelen hirdetményt a Nemzeti Választási Iroda tette közzé, melyet közérdekű felhívásként módosítás nélkül közlünk.