Szervezetek

Újgeneráció

Cikk beküldés

Információk a 2024-es örmény nemzetiségi választásokkal kapcsolatban

xr:d:DAGB9_1_e6o:29,j:6764831202375475821,t:24041119

Magyarországon a több mint négy évtizedes pártállami időszak után 1990 márciusában és áprilisában rendezték meg az első szabad, többpárti parlamenti választásokat. Azóta hazánkban újra nyomon követhető a nemzetiségi politika, illetve a választók élhetnek azon jogukkal, hogy nemzetiségi hovatartozásukat illetően leadják voksukat az általuk preferált nemzetiségi civilszervezet képviselőjelöltjeire.

Korábban már írtunk róla, hogy Magyarországon mindenki olyan nemzetiséghez tartozik, amilyennek vallja magát, de most ismét szeretnénk mindenkit emlékeztetni a választások fontosságára. Arra bíztatjuk közösségünk tagjait, hogy 2024 nyarán menjen el szavazni, és véleményüket eme formában is kinyilvánítsák. A mostani választásokon szavazhatunk a települési, valamint a nemzetiségi önkormányzatok összetételéről egyaránt.

Ahhoz, hogy valaki örmény vagy más egyéb nemzetiségi önkormányzat képviselőire is szavazhasson előzetes regisztrációra van szükség. A regisztrációs kérelem pár perc alatt könnyedén benyújtható ide kattintva online a magyarorszag.hu rendszerének segítségével, vagy személyesen vagy levélben a lakcím szerint illetékes helyi választási irodában.

Ha valaki már benyújtotta egyszer kérelmét -és nem kérte annak törlését-, akkor nem szükséges újra regisztrálni. A kérelem választásoktól függetlenül, bármikor benyújtható a Nemzeti Választási Iroda irányába, ám a határidőre érdemes odafigyelni. Ahhoz, hogy a regisztráció sikeres legyen a kérelmet a szavazás napját megelőző legkésőbb a 9. nap 16:00 óráig be kell érkeznie a kérelemnek.

Forrás: magyarorszag.hu, kiemelt kép: Canva – Yasonya

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Threads

Szenkovits Marci mókái – Marci végrendelkezik

„Marci befordult és egy hosszú mély lélegzettel mondott búcsút ennek az árnyékvilágnak. Tehát viccel nem maradt adósa senkinek sem. Bizonyára most is űzi, folytatja jóízű mókázásait, Szent Péter társaságában.” A

Aktuális időjárás

Oldalaink aktuális információkat mutatnak a Magyarországi és Örményországi helyzetről.

Magyarország
1:03 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 16°C
borús égbolt
loader-image
Örményország
3:03 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 9°C
borús égbolt

Az időjárási adatokat az OpenWeatherMap szolgáltatja.

Hírlevél feliratkozás

Közérdekű hirdetmény

Jelen hirdetményt a Nemzeti Választási Iroda tette közzé, melyet közérdekű felhívásként módosítás nélkül közlünk.