Szervezetek

Újgeneráció

Cikk beküldés

Tájékoztató a 2024. június 9-i Örmény Nemzetiségi Önkormányzati választásokról

xr:d:DAGB9_1_e6o:38,j:9094318117722698397,t:24041120

Megbecsülve szavazati jogunkat arra bíztatunk mindenkit, hogy véleményét nyilvánítsa ki eme formában is 2024. június 9-én a települési és nemzetiségi önkormányzatokról szóló választáson. A választással kapcsolatban összegyűjtöttünk pár fontos információt, amelyre érdemes lesz a szavazáskor figyelni.

Kik vehetnek részt az örmény nemzetiségi választáson?

Minden olyan 18 év feletti, magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgár részt vehet, aki szerepel az örmény nemzetiségi névjegyzékben. Amennyiben még nem szerepel a választási névjegyzékben, akkor ide kattintva ügyfélkapujának segítségével pár perc regisztrálhat.

Hol tudom kérelmezni felvételemet az örmény nemzetiségi névjegyzékbe?

Korábban már részletesen beszámoltunk róla, hogyan és milyen módon kérvényezhető az örmény nemzetiségi névjegyzékbe történő felvétel. A névjegyzékbe történő felvétel kérelme benyújtható online, a magyarország.hu felületén KAÜ azonosítást követően, személyesen a lakcím szerinti helyi választási irodában, vagy postai úton a papír alapon kitöltött és két tanúval hitelesített formanyomtatvány megküldésével.

Amennyiben már korábban benyújtotta kérelmemet, és szerepel az örmény nemzetiségi névjegyzékben, nem kell újra kérelmezni a felvételt.

Meddig lehet benyújtani a kérelmet?

A kérelmek választásoktól függetlenül bármikor benyújthatóak. Amennyiben a mostani választáson kíván valaki szavazni, abban az esetben a kérelmeket a választásokat megelőző 9. nap 16:00 óráig lehet benyújtani, ami jelen esetben 2024. május 31. 16:00 óra.

A kérelmek elfogadásáról és a döntésről a Nemzeti Választási Iroda határozatot küld a kérelemben megjelölt kapcsolattartási címre. A határozat érkezhet postai úton vagy az ügyfélkapus tárhelyre is, melyről a rendszer email értesítést küld.

Mikor és hol tudok szavazni?

Az örmény nemzetiségi önkormányzatok várhatóan 2024. június 9-én reggel 6 és este 7 óra között a helyi önkormányzati és Európai Parlamenti választásokkal egyidőben kerülnek megtartásra. Amennyiben nem történt átjelentkezés, úgy szavazatát mindenki az állandó lakóhely szerinti szavazókörben teheti meg.

Hogyan és kire tudok szavazni?

Szavazatát leadhatja az Országos Örmény Önkormányzat, valamint ha budapesti lakos, abban az esetben a Fővárosi Örmény Önkormányzat képviselőtestületének összetételére adhatja le voksát. Továbbá, ha lakcíme szerinti településen vagy kerületben működik helyi örmény nemzetiségi önkormányzat, abban az esetben a helyi örmény önkormányzat közgyűlésének összetételére is szavazhat. A jelölőszervezetek által állított LISTÁK közül minden esetben egyet kell kiválasztani.

A szavazólap várható kinézete 2024-ben:

Mire érdemes még figyelni?

Amennyiben szerepel a nemzetiségi szavazók között a szavazóhelyiségbe érkezve nem kap nemzetiségi szavazólapo(ka)t, akkor azt a helyi választási bizottságnak jeleznie kell! A szavazás után a borítékot LEZÁRVA kell a szavazóurnába dobni!

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Threads

Örmény népmese: A három testvér

A nyugatról ​és keletről összetalálkozó mesék kereteit az örmény nép megtöltötte életének és a csodálatos szépségű örmény tájnak jellegzetes szereplőivel: ember, állat, növény és forrás – bár nagyon ismerős, de

Szenkovits Marci mókái – A pofon

Pálffy Gyula anekdotikus hangvételű novellafüzére 1909-ben kiadott, érdekfeszítő cselekmények sorozatából összeálló, eseménydús kötet. Szenkovits Marciban a vidéki kópé, a székely metropolisz, Marosvásárhely vonzáskörének kóborló figuráját látjuk megtestesülni, aki kalandozásai során

Aktuális időjárás

Oldalaink aktuális információkat mutatnak a Magyarországi és Örményországi helyzetről.

Magyarország
12:58 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 16°C
borús égbolt
loader-image
Örményország
2:58 de., 2024. 05. 03.
temperature icon 9°C
borús égbolt

Az időjárási adatokat az OpenWeatherMap szolgáltatja.

Hírlevél feliratkozás

Közérdekű hirdetmény

Jelen hirdetményt a Nemzeti Választási Iroda tette közzé, melyet közérdekű felhívásként módosítás nélkül közlünk.